Läckeby GoIF

Referat

Referat: Glömminge-Algutsrums IF - Läckeby GoIF

Dags för andra omgången i Division 5 SÖ, första bortamatchen för säsongen och för motståndet stod Glömminge-Algutsrums IF!

Glömminge har ett par hörnor under matchens första 10 minuterna, där det är tunga riktigt tunga och det blir halvfarligt! Glömminge har även ett par långa inkast som blir halvfarliga, men Läckeby försvarar sig bra!

Glömminge har mer boll och är det spelförande laget, Läckeby ligger rätt och avvaktar!

Efter dryga halvtimmen, av vad som är en jämn match slarvar Läckeby för första gången! En boll slås ifrån kanten in centralt i banan och Glömminge som hitills inte skapat någon jättechans tar vara på möjligheten direkt och hittar in med en boll bakom Läckebys backlinje, friläge och avslut i mål via Hoshiar i Läckeby-målet, 1-0.

Första halvlek är en chansfattig halvlek där Läckeby mest ligger och avvaktar, Glömminge har mest boll och skapar också en farlig chans till i slutet av halvleken när man nickar i överkanten av ribban!

Första halvlek slutar med Glömminge-ledning – 1-0!

Andra halvlek hinner knappt börja innan Glömminge utökar sin ledning när det slarvas ordentligt i Läckeby-försvaret, 2-0.

Kort efter 2-0-målet får Glömminge hörna, hörnan är bra slagen och helt omarkerad får en Glömminge-spelare nicka in bollen i mål, 3-0.

Nu tar Läckeby tag i spelet och vågar dra iväg framåt med sina ytterbackar! Man vågar hålla i bollen och man vågar utmana..

Olle Karlsson drar iväg ifrån sin vänsterbacksposition ett par minuter senare, kommer hela vägen in i straffområdet och när han ska skjuta ”hakas” han upp, men väljer att stå på benen, domaren blåser ändå och straff till Läckeby!

Det blir grinigt efter straffsignalen och domaren är tvungna att prata med ett par spelare för att lugna ner dom! Bägge lagkaptenerna blir varnade och det tar en liten stund innan bollen ligger på plats och spelarna är där det ska vara..

Fram kliver sedan Adam Nilsson och iskallt placerar in straffen och reduceringen, 3-1!

Läckeby är på gång nu och Glömminge börjar se trötta ut!

10 minuter senare får dock Glömminge ett inkast långt upp i banan, det kastas långt igen och högst når en Glömminge-spelare som nickar bollen i mål, 4-1.

Läckeby fortsätter dock att tro på det och är det laget med bäst fart nu under matchen!

Läckeby kommer i ett snabbt anfall längst vänsterkanten och bollen hamnar hos Emil Blomqvist som tar emot bollen och placerar in en ny reducering, lågt i det bottre hörnet, 4-2!

Drygt 5 minuter senare är det nära ytterligare en reducing när Emil Blomqvist blir frispelad, han rundar målvakten, men skottet går tyvärr tätt utanför, oerhört nära!

Ett par minuter senare är det Olle Karlsson som är nära när han på nytt sliter sig fram längst vänsterkanten, han kommer in i straffområdet och skjuter, men skottet går en bit utanför!

Slutminuterna är rejält griniga! Det är rejält tuffa närkamper och det blir mycket avblåsningar! Glömminge får i slutminuterna två mål bortdömda, det första för offside, det andra för en hands och det spär på grinigheterna ytterligare..

När slutsignalen väl ljuder är det riktigt irriterat! Många spelare har saker att säga till varandra och domaren har fullt upp att hålla koll på vad som händer! Glömminges tränare blir utvisad efter slutsignalen och flera spelare ur båda lagen är rejält irriterade på varandra!

Hur som helst, så vinner Glömminge matchen – 4-2!